Ik wil vrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden van onze VZW?


Wil je ons volgen dan kan dit ook via onze facebook-pagina,

kom gerust eens een kijkje nemen. 

Hallo,


We zijn blij dat je interesse toont in onze dienst, om een vrijwillige functie op je te nemen.

Lid zijn van onze VZW geeft geen onmiddellijke indicatie dat je ook vrijwilliger bent. Deze twee moeten we wettelijk gescheiden houden. Uiteraard kan je nog steeds je vrijwilligerstaken op je nemen en hoef je geen rekening te houden met de aanvraag, al is het verstandig om het wel even na te lezen.

Uiteraard nemen we niet zomaar iedereen aan vanwege het feit dat we met een gevoelige content werken.

Wij zijn gebonden aan de privacy wetgeving en dienen dit dan ook door te geven aan onze vrijwilligers.

Volgens artikel 78 van de grondwet dienen wij onze vrijwilligers te wijzen op hun rechten en plichten.

Deze kan je terug vinden op de pagina  "Vrijwilligers" en indien nodig kan je hiervoor contact opnemen met onze administratie dienst. Alsook vind je de nodige documenten die je moet indienen bij je instelling als je uitkeringsgerechtigd bent of bent aangesloten aan een uitkeringsinstelling.

Deze vind je uiteraard bij "Documenten"

De wetgeving bepaalt dat er een onkostenvergoeding moet worden opgemaakt, maar elke VZW en/of vereniging/organisatie bepaalt zelf welke onkosten er kunnen bestaan. In onze VZW geven wij geen onkostenvergoedingen. De enige terugbetalingen die mogelijk zijn, zijn kosten gemaakt op naam van de VZW met voorafgaande toestemming van de "Voorzitter". Alle nodige informatie hiervoor kan je ook bij onze "Penningmeester" verkrijgen.

Ons bestuur heeft elk zijn rol. Dit bestuur met volgende functies; "Voorzitter" - "Ondervoorzitter" - "Penningmeester" - "Secretaresse" - "Administratieve en PR verantwoordelijke"; beslissen samen of een vrijwilliger al dan niet aan de slag kan.

Redenen voor het niet aannemen van een vrijwilliger kan volgende redenen hebben:


- Als je niet door de selectie komt.

- Indien er indicatie bestaat dat je in aanraking kwam met zedenfeiten*.

- Indien er onjuiste informatie word gegeven.

- ...*Wij mogen wettelijk gezien geen strafregisterdocumenten opvragen aan de desbetreffende wettelijke diensten dus kunnen wij op basis van vermoeden wel vragen om een bewijs van "goed gedrag en zeden" aan onze vrijwilligers.  Indien u dat weigert dan kan de VZW zich ontbinden van het vrijwilligers contract.

De VZW heeft geheimhoudingsplicht en zal hiervoor dus de bovengenoemde reden niet opgeven aan medevrijwilligers, dit wordt dan gekaderd in het stoppen van een samenwerking met wederzijdse bespreking zonder reden.

Elke vrijwilliger heeft zijn recht op privacy, weet wel dat het achterhouden van informatie betreffende u rol als vrijwilliger gevolgen kan hebben waarvoor U de verantwoordelijkheid draagt. De VZW is niet verantwoordelijk indien u word ontbonden door het achterhouden van informatie maar is wel verplicht om verdere geheimhouding te garanderen.Natuurlijk vragen wij onze vrijwilligers een aanvraagformulier in te vullen dat u hieronder vindt.

U kan dit normaal opslaan en dan bewerken en dit mag u altijd doorsturen naar "info@freedomforkids.be"


Voor meer informatie mag u ook altijd een contactformulier invullen.


Het FFK Team.


Om dit formulier te downloaden klik je op het pijltje rechtsbovenaan.